Projekat CaroZANG Vaše Iskustvo: rezultati

ŠTA KAŽU DOKTORI

Dr sci. med. Zoran Andrić
Naučni Savetnik
Načelnik Odelenja za Medikalnu Onkologiju
KBC Bežanijska Kosa, Beograd

Ja sam Zoran Andrić, lekar internista i onkolog. Bavim se lečenjem onkoloških pacijenta preko dvadeset godina i učestvujem u medicinskoj evaluaciji CaroZANG-a. CaroZANG ima imunomodulatorna i antioksidativna svojstva i zbog toga ima potencijal da pomogne pacijentima sa rakom.
Nekoliko mojih pacijenata učestvuje u evaluaciji CaroZANG-a i ja pratim te pacijente da bih utvrdio da li imaju koristi od upotrebe CaroZANG-a.

doktor1

Ass. dr sc. med. Marija Branković
Načelnik Odelenja za Gastroenterologiju i Hepatologiju
KBC Bežanijska Kosa, Beograd

Ja sam Marija Branković, lekar internista i gastroenterolog. Bavim se lečenjem pacijenta sa upalnim obolenjima creva, kao što su ulcerozni kolitis i morbus Crohn, i učestvujem u medicinskoj evaluaciji CaroZANGa. Prirodni sastojci u CaroZANGu imaju potencijal da pomognu pacijentima sa upalnim bolestima creva. Više od deset pacijenata sa mog odelenja učestvuje u evaluaciji CaroZANGa. Početni rezultati su ohrabrujući i nastavljamo evaluaciju i uključujemo dodatne pacijente.

doktor2

ŠTA KAŽU KORISNICI
Rak (4 izjave - kliknite za više)

Jasmina, 53 godine, Beograd
Dijagnoza: rak pankreasa

Bolujem od raka pankreasa od septembra 2020. godine. Imala sam hemoterapiju i operaciju, a pre dva meseca sam imala tretman sa zračenjem jetre. Od tada osećam bolove, nadutost, mučninu i opstipaciju. Jako sam iscrpljena, umorna i ne mogu da idem na posao. Po preporuci lekara počela sam da koristim Carozang i u roku od dve nedelje sam osetila poboljšanje opšteg stanja. Bolovi su prestali, nema nadutosti i mučnine, stolice su uredne. Ono što je najvažnije je što ne osećam toliki umor i imam energije.

Milidar, 63 godine, Beograd
Dijagnoza: melanom sa metastazama

Imam tumor melanom sa metastazama u plućima. Dobio sam nekoliko terapija, a trenutno koristim imunoterapiju keytruda, koju dobijam na svake tri nedelje. Počeo sam da koristim Carozang pre tri nedelje-prija mi, odličnog je ukusa i osvežava. Nadam se da ću i dalje ostati bez simptoma.

Mirjana, 73 godine, Beograd
Dijagnoze: rak dojke, crohn

Dijagnoza raka dojke je uspostavljena 2021. godine, a crohn 2019. godine. Trenutno primam hemoterapiju. Vrlo sam malaksala i umorna, hrana mi se gadi. Imam do deset polutečnih stolica dnevno. Carozang sok pijem već tri nedelje. Stolice su sada mekane, dve do tri dnevno, imam ponovo apetit, puno više energije i snage, mogu čak i goste da primam. Mogu samo svakome da preporučim.

Srđan, 80 godina, Beograd
Dijagnoza: rak žučne kesice

Dijagnoza raka je postavljena u maju 2021 godine. Osećam se umorno, iscrpljeno, imam bolove. Primam hemoterapiju i uz to sam počeo da pijem sok CaroZANG. Prija mi, i otkako ga pijem osećam se bolje i imam više energije. Lekar mi je rekao da mi se popravio hemoglobin.

Ulcerativni kolitis (5 izjava - kliknite za više)

Marina, 29 godina, Beograd
Dijagnoza: ulcerativni kolitis i pankreatitis

Imam dijagnozu ulcerativnog kolitisa i pankreatitisa od januara 2020. godine. Trenutno sam na terapiji sa remicade, salofak i orfagil. Uprkos terapiji imam blage bolove i grčeve sa dve do tri stolice dnevno koje su krvave. Osećam se umorno, malaksalo i pomalo bezvoljno. Počela sam da pijem Carozang pre tri nedelje. Već nakon dva dana sam imala osećaj da mi se opšte stanje poboljšalo jer više nisam imala bolove i grčeve. Više nisam umorna, imam dosta energije. Sada imam jednu stolicu dnevno i osećam se odlično.

Mirjana, 66 godina, Beograd
Dijagnoza: ulcerativni kolitis

Imam dijagnozu ulcerativnog kolitisa od 2019. godine. Od terapije primam pronizon i xeljanz. Uprkos terapiji osećam: simptome, teško varim hranu, naduta sam, imam četiri do pet tečnih stolica dnevno, ponekad formirane, i imam povremene bolove i grćeve. Od kako pijem Carozang za manje od sedam dana situacija se promenila. Nemam više nadutost, bolove ni grčeve. Imam uredno jednu formiranu stolicu dnevno. Puna sam energije, toliko da čak mogu sa malom unukom i do dva sata šetam napolju, što je pre bilo nezamislivo.

Miloš, 32 godine, Beograd
Dijagnoza: ulcerativni kolitis

Dijagnoza uspostavljena 2014. godine. Primam terapiju pentasu. Imao sam između deset i petnaest tečnih stolica dnevno. Nemam grčeve niti bolove, ali mi je svakodnevni život vezan za kuću. Bukvalno ne mogu do prodavnice preko puta zgrade. Dobio sam Carozang i nakon sedam dana korišćenja stolice su se smanjile na sedam do osam dnevno. Sada, nakon tri nedelje korišćenja, imam dve do tri stolice dnevno, koje su polutečne i mogu ih kontrolisati. Osećam se odlično, pogotovo jer više nisam vezan za kuću.

Olgica, 63 godine, Zemun
Dijagnoze: ulcerativni kolitis
Uspostavljena mi je dijagnoza u julu 2021. godine. Imala sam između sedam i deset tečnih stolica dnevno, blage bolove i grčeve. Po preporuci lekara sam odmah po uspostavljanju dijagnoze dobila Carozang. Nakon tri dana korišćenja imala sam dve do tri poluformirane stolice, a grčevi i bolovi su prestali. Sada, deset dana od početka korišćenja, nemam nikakvih grčeva ni bolova, imam jednu do dve formirane stolice dnevno. Osećam se odmorno, imam više snage i energije, takođe planiram da idem na odmor za dva dana.

Dragana, 61 godina, Beograd
Dijagnoze: ulcerativni kolitis, Crohn i rak debelog creva

Dijagnoza mi je uspostavljena 1983. godine, Crohn je potvrđen 2002. godine, a rak debelog creva 2016. godine. S obzirom na moje dijagnoze više se i ne sećam kako izgleda normalno živeti. Imala sam šest i više tečnih stolica dnevno, bila sam stalno umorna i malaksala. Pre dvanaest dana sam dobila Carozang, imala sam od pet do šest poluformiranih stolica. Nakon pet dana korišćenja broj stolica se smanjio na četiri, a sada nakon dvanaest dana imam tri polutečne stolice dnevno koje mogu da kontrolišem. Osećam se savršeno i milina je ponovo živeti.

Crohn (6 izjava - kliknite za više)

Gorica, 47 godina, Zemun
Dijagnoza: Crohn

Dijagnoza mi je potvrđena jula 2021. godine. Imala sam pet tečnih stolica dnevno, bol ispod grudi, grčeve i iscrpljenost. Od terapije primam pronizon, imunar, nolpazu i orvagil. Po preporuci lekara, na dan kada mi je potvrđena dijagnoza, počela sam da pijem Carozang. Sada imam jednu do dve poluformirane stolice ujutro, nemam bolova niti grčeva. Nisam iscrpljena i što je najvažnije nisam više vezana za kuću, nego mogu normalno i neopterećeno da funkcionišem u svakodnevnom životu.

Borislav, 60 godina, Beograd
Dijagnoza: Crohn

Dijagnoza mi je potvrđena 2019. godine. Od terapije primam humiru i metotreksat. Imao sam bolove i grčeve, opstipaciju, osećao sam se umorno, iscrpljeno i bio sam stalno pospan. Nakon sedam dana uzimanja Carozanga bolovi i grčevi su prestali. Stolice su sada normalne, 1-2 dnevno, formirane. Nisam više pospan i umoran, pun sam energije i radim u bašti. Upravo sam se vratio sa odmora na planini. Prosto mi je milina da pijem Carozang.

Marko, 26 godina, Čačak
Dijagnoza: Crohn

Dijagnoza mi je uspostavljena 2017. godine. Od terapije primam remsim. Imam oko deset tečnih krvavih stolica dnevno. Počeo sam da pijem Carozang, pet dana kasnije broj stolica se smanjio na pet do sedam, polutečnih. Sada, tri nedelje kasnije, imam četiri do pet mekih stolica dnevno koje mogu da kontrolišem.

Nebojša, 36 godina, Beograd
Dijagnoza: Crohn

Potvrđena mi je dijagnoza u junu 2021. godine. Tada su mi prepisane terapije flazak, noplaza i metotreksat. Istoga dana sam dobio i Carozang jer sam imao više od deset stolica dnevno, grčeve i bolove, a trebalo je da idem na posao, radim na građevini. U roku od dva dana broj stolica se smanjio na sedam do osam. Malaksalost, umor, bolovi i grčevi su popuštali. Sada, mesec dana kasnije, nemam bolova ni grčeva, malaksalosti ni umora. Imam jednu do dve kašaste stolice dnevno i ponekad jedva osetne grčeve ujutru. Vise ne zivim u strahu kako cu pregurati dan, opusteno idem na posao a radim povremeno i prekovremeno.

Jasmina, 35 godina, Jagodina
Dijagnoza: Crohn

Dijagnoza mi je uspostavljena 2018. godine. Trenutno sam na terapiji sa remicade i prenizonom. Od simptoma sam imala od dve do četiri stolice dnevno sa nešto krvi, osećala sam se jako umorno i iscrpljeno barem jednom sedmično. Počela sam da koristim Carozang uz postojeću terapiju pre petnaest dana i već nakon nekoliko dana koršćenja broj stolica se smanio na jednu dnevno. Dobro se osećam, imam puno više snage, nemam simptoma i puno lakše funkcionišem na poslu.

Danijel, 23 godine, Zemun
Dijagnoza: Crohn

Dijagnoza je potvrđena u februaru 2021. godine. Od terapija primam imuran, bulardi i noplazu. Imao sam četiri do pet tečnih stolica, bolove i grčeve. Nakon dve nedelje uzimanja Carozang soka imam tri do četiri polutečne, mekane stolice i nemam više bolova i grčeva. Imam više energije i osećam se puno bolje.

Astma (3 izjave - kliknite za više)

Jelena, 44 godine, Novi Sad
Dijagnoze: astma i hronično-opstruktivno oboljenje pluća

Dijagnoza je potvrđena 2016. godine. Fenomenalan utisak i neverovatan boljitak već nakon dvadeset i četiri časa od prvog konzumiranja Carozanga. Bez tegoba prilikom disanja i osećaja opšte snage tokom čitavog dana, naročito u večernji satim kada su tegobe najsnažnije. Inače, tokom leta uglavnom ležim jer ne mogu da se krećem ni po stanu, niti se upuštam u veće napore. Zbog toga sam primetila znake depresije i disfunkcionalnost u dnevnim obavezama, što se sa Carozangom drastično promenilo. Primetila sam veliku promenu i potpuno drugačiju energiju tokom svih dnevnih aktivnosti, čak i vožnja bicikla, i plivanje, što je ranije bila nemoguća misija. Nakon osam dana, zbog raznih obaveza i odsustva od kuće, stanje mi se ponovo počelo pogoršavati jer nisam pila Carozang tri-četiri dana. Počela sam ponovo da redovno pijem Carozang, kako je propisano, i ponovo ne osećam nikakve tegobe. Prvih dana sam pomislila da se radi o autosugestiji, odnosno placebo efektu, ali me je u to razuverilo upravo nepridržavanje uputstva za upotrebu Carozanga i pogoršanje stanja tokom tog perioda. Od kako koristim Carozang upotpunosti sam prestala da koristim pumpicu, tj. kortikosterioide, koje sam primenjivala poslednjih šest godina od pojave dijagnoze.

Srećko, 66 godina, Novi Sad
Dijagnoza: astma

Dijagnoza mi je uspostavljena 1985. godine. Koristim svoju propisanu terapiju i Berodual pumpicu po potrebi. Moja potreba je dnevno bila tri do četiri puta po dva udaha. Nakon šest dana konzumiranja Carozang soka koristio sam Berodual pumpicu tri puta dodatno dnevno, a nakon deset dana koristio sam je jednom do dva puta dodatno dnevno, dok sam nakon dvanaestog dana konzumiranja Carozanga prestao da je dodatno koristim. Mogu da se šetam čak po ovoj sparini i vrućini, a da mi ne treba pumpica.

Ana, 40 godina, Zrenjanin
Dijagnoza: astma

Dijagnoza je uspostavljena 2019. godine. Koristim propisanu terapiju i po potrebi Sibikort pumpicu. Dnevno sam po potrebi dodatno koristila pumpicu jednom do dva puta. Nakon dva dana konzumiranja Carozang soka više mi ne treba dodatna upotreba pumpice. Mogu bez napora i problema da idem na bazen i plivam, zbog čega sam jako zadovoljna.